MENU
aerial view of new houses in bridgwater somerset uk

Volwassenen

Cultuurcafé Buurtbemiddeling Activiteiten in de wijk  -  Welzijnsdagbesteding - Bus in de Buurt  -

Logo Bint in de buurt

 

  Bint in de Buurt

Bint Welzijn probeert samen met inwoners en lokale organisaties in te spelen op vragen die leven in de wijken en buurten. We gaan in gesprek met deze organisaties, groepen mensen of individuen om in beeld te krijgen welke vragen of ideeën men heeft. Vervolgens proberen we met elkaar tot actie en uitvoer te komen. Hieronder een overzicht van buurt- en ontmoetingsactiviteiten. Per kern hebben we twee sociaal werkers die contactpersoon zijn voor alle vragen en ideeën voor desbetreffende kernen. Hier vind je de contactgegevens van onze sociale werkers per kern.


Meer informatie vind je hier:

download2   Bint in de Buurt
Berlicum-Middelrode
  download2 Bint in de Buurt
Gestel-Gemonde
  download2 Bint in de Buurt
Den Dungen-Maaskantje

Logo Nieuwe nederlanders Cultuurcafe

 

  Cultuurcafé

Nieuwkomers zijn vluchtelingen, expats en statushouders die voor korte duur of wat langer in Nederland zijn. Omdat alles nieuw voor hen is, is het moeilijker om de weg te vinden binnen onze gemeente. Het Cultuurcafé is een ontmoetingsplek voor iedereen! (Nieuwkomers en Nederlanders) Hier kunnen Nieuwkomers met elkaar en met andere Nederlanders in contact komen, de Nederlandse taal oefenen en ze kunnen ook met hun vragen hier terecht. Meer informatie over het Cultuurcafé vind je hier:

Folder Cultuurcafé Gestel

Folder Cultuurcafé Berlicum

Logo BB 2018

 

  Buurtbemiddeling

Heb je een probleem of conflict met je buren? Onze opgeleide vrijwillige buurtbemiddelaars kunnen je dan wellicht helpen. Zij zijn neutraal en hebben ervaring in het bemiddelen. Meer informatie over Buurtbemiddeling vind je hier.

Folder Buurtbemiddeling

Activiteiten in de wijk

Er vinden heel veel activiteiten plaats in alle kernen van de gemeente Sint-Michielsgestel. Georganiseerd door organisaties, bedrijven, buurtverenigingen en individuen. Hieronder links met de activiteiten voor de afzonderlijk kernen.

Berlicum  *  Middelrode  *  Den Dungen-Maaskantje  *  Sint-Michielsgestel  *  Gemonde

 

Logo Welzijnsdagbesteding

 

  Welzijnsdagbesteding

Welzijnsdagbesteding is er voor iedereen die behoefte heeft om met leuke, zinvolle en/of leerzame activiteiten mee te doen. De gezelligheid van mensen om je heen die samen schilderen, koken of een spelletje doen; dagbesteding zorgt voor een fijne, zorgeloze en zinvolle invulling van je dag. Ongeacht leeftijd, met en zonder beperking. Meer informatie vind je hier.

download2   Folder Durpskamer
Berlicum-Middelrode
  download2 Folder Meanderkamer
Sint-Michielsgestel
download2   Folder Gemondekamer
Gemonde
  download2 Folder Litserkamer
Den Dungen-Maaskantje 

 

Bus in de Buurt logo2

 

  Bus in de Buurt

Onze sociaal werkers zijn graag in contact met de mensen in de wijken en buurten. Daarom organiseren ze een aantal keren per jaar Bus in de Buurt. Met een bus, partytent, statafels, koffie en thee staan ze dan midden in de wijk om in gesprek te gaan met de wijkbewoners. Benieuwd waar de bus de komende periode staat? Neem dan contact op met een sociaal werker van Bint in de Buurt.